Synspunkt

Regjeringen har nylig oppdatert den tjue år gamle hjemmekontorforskriften. Det var på tide, skriver Lise Lyngsnes Randeberg.

Er du en del av det digitale og fleksible arbeidslivet?

Den nye arbeidshverdagen etter korona er her og lederne som legger til rette for at arbeidstakerne kan ha hjemmekontor vil ha et fortrinn når de skal rekruttere i et hett arbeidsmarked, skriver Lise Lyngsnes Randeberg.

Publisert Sist oppdatert

Lise Lyngsnes Randeberg er leder i Akademikerne

SYNSPUNKT: Som leder må man være åpen for justeringer dersom ansattes behov endrer seg. Etter pandemien har det blitt tydelig at flere ansatte ønsker å kunne jobbe fra hjemmekontor eller fra hytta når det lar seg kombinere med arbeidsoppgavene. Hvordan tilpasser arbeidslivet seg dette ønsket?

Under pandemien har mellom 75 og 90 prosent av ansatte akademikere hatt helt eller delvis hjemmekontor. Mange ansatte trives med hjemmekontor. De aller fleste, 8 av 10, sier de etter pandemien ønsker å kunne jobbe minst en hel arbeidsdag i uken hjemmefra. Vel og merke når dette skjer frivillig og ikke som pålegg fra arbeidsgiver. Tallene er hentet fra våre akademikerpanel rettet mot ansatte med masterutdanning eller høyere, uansett om og hvor man er organisert.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS