Arbeidsliv

Gapet mellom kriterier for ansettelse og vurdering av ansettelsen i etterkant kan forklare at mange sjefer blir misfornøyde med rekrutteringene de gjør.

God CV mindre viktig enn at folk passer inn?

Ledere er opptatt av den formelle CV-en når de ansetter, men når de i etterkant skal bedømme rekrutteringer er de mest opptatt av om folk passer inn, viser svensk undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Når lederne rekrutterer, er de mest opptatt av formelle ferdigheter som utdanning, tidligere erfaring fra samme type jobb og bransjeerfaring. Det viser en undersøkelse blant 127 svenske ledere – herunder toppledere, HR-ledere og driftsledere – i selskaper med over 200 ansatte.

Når de samme sjefene skal bedømme hvorvidt rekrutteringer de har gjort har vært vellykket eller ikke, er det imidlertid andre faktorer som gjøres gjeldende. Da viser det seg at det viktigste er om personen passer inn i organisasjonen eller ikke. Dette skriver chef.se.

Gapet mellom rekrutteringskriteriene og kriteriene for vurdering av kandidaten i etterkant ser ifølge denne undersøkelsen ut til å være stort. Dermed er det kanskje ikke så rart hvis lederne blir misfornøyde med de rekrutteringene de gjør.

Undersøkelsen ble gjennomført av Ratio og selskapet PerformancePotential.

Powered by Labrador CMS