Annonse
ra2studio / Shutterstock.com

Stanger du hodet i veggen når du skal være kreativ?

Det kan skje den beste. Forfattere, forretningsfolk, rådgivere. Alle kan vi oppleve å være fullstendig blottet for kreative ideer og løsninger.

Nancy K. Napier, direktør ved Centre for Creativity and Innovation og professor ved Boise State University beroliger dem som måtte være bekymret over den typen sinnstilstander. I et innlegg hos Psychology Today skriver hun at denne typen kreativ blokkering er helt normalt, og hun har til og med noen råd på lager om hvordan man kan angripe den veggen man stanger hodet imot.

Jobb deg gjennom veggen
Noen mennesker bare fortsetter å jobbe og jobbe, de dytter seg selv framover, prøver nye løsninger, tenker nytt, prøver nye ting. Dette fungerer for noen, men ikke for alle.
Riv veggen
Kan du finne en måte å fjerne veggen eller hindringen på? Det være seg en negativ person, en ressursbegrensning eller en holdning? Skal du rive vegger, kan du trenge hjelp fra folk utenfra, kanskje fra et helt annet miljø.
Gå rundt veggen
Ikke fortsett å gjøre det samme som du har gjort før hvis resultatet blir den samme, gale løsningen. Finn måter å forandre mønstre og taktikk på for å finne en vei rundt hindringen.
Mal på veggen
I tegneseriens verden kan man tegne en dør i en vegg, åpne den, gå igjennom og endre historien fullstendig. Prøv tankemåten når du har kreativ sperre: Snu alt på hodet. Forsøk å tenke på hindringen som en fordel. Hvordan kan dette hjelpe deg videre?
Ignorer veggen
Noen ganger kan du verken forandre, gå rundt eller rive sperringene. Men du kan forsøke å ignorere problemet. Kanskje du kan få til det du vil, selv om denne hindringen fortsetter å være til stede? 
Annonse
Annonse