Ledelse

Et råd for å få flere i tale er å avbryte de ivrigste møtedeltakerne slik at andre får tid til å komme med innspill.

3 tips for å få flere til å bidra i møter

Noen snakker mer enn andre i møter. Her er noen tips for å få flere i tale.

Publisert Sist oppdatert

I et blogginnlegg hos Harvard Business Review har Costas Andriopoulos, professor i innovasjon og entreprenørskap ved Cass Business School i London, skrevet om hvordan du kan «redde» det neste medarbeidermøtet fra seg selv.

Utgangspunktet for innlegget er at det er en del medarbeidere som synes møter er en plage og oppfører seg deretter. De kommer for sent, går tidlig og bruker møtetiden til å sjekke mail etc.

Professoren skriver om flere grunner til at folk ikke liker møter, og viser til at én av svakhetene ved møtene gjerne er at ledere lar noen dominerende personer få dominere hver gang, mens andre stort sett blir sittende tause. Costas Andriopoulos gir følgende råd om hvordan ledere kan få flere møtedeltagere i tale:

  • Ta problemet på alvor. Fortell de ivrigste at du setter pris på de innspillene de kommer med, men at de blir såpass dominerende at det gjør at andre lar være å delta aktivt i møtene. I møtene kan du avbryte dem hvis dette er nødvendig, mener professoren. Si at du beklager at du avbryter, men at du vil forsikre deg om at det blir tid nok til høre hva alle har på hjertet.
  • Gi rom for de ulike deltagerne. Du kan skape tid for møtedeltagere som vanligvis er tause ved å gi dem et spesifikt punkt på agendaen som de er ansvarlige for.
  • Still direkte spørsmål hvor du ber om meningen til ulike deltagere underveis. Still gjerne spørsmål direkte til de som vanligvis ikke sier noe. Er det noe vi ikke ser her? Har vi tenkt på dette fra alle mulige synsvinkler?
Powered by Labrador CMS