Ledelse

Ensomt på kontoret?

Når mange ansatte jobber fra hjemmekontor, påvirkes de som blir igjen.

Publisert Sist oppdatert

Når man leser om studier av hjemmekontorordninger, handler det som regel om de menneskene som faktisk jobber utenfor kontoret. Det handler om hvor produktive de klarer å være, og om kontakt og kommunikasjon med kontoret.

Kevin W. Rockmann, førsteamanuensis ved School of Business - George Mason University, og Michael G. Pratt førsteamanuensis ved Carroll School of Management - Boston College, har imidlertid snudd på flisa. De har undersøkt hvordan hjemmekontor påvirker de medarbeiderne som velger å bli igjen i kontorlokalene.

De to har gjort studien i et stort selskap i USA, et Fortune 100 selskap, hvor hjemmekontor er mye brukt. Ifølge studien, som er omtalt hos MIT Sloan Management Review, ser det ut til at så snart et visst antall individer jobber utenfor kontoret, så fører til at alle blir isolert. Både de som jobber hjemme og de som jobber i de relativt tomme kontorlokalene.

Et par av fordelene ved å jobbe på et kontor er det sosiale og muligheten til jobbsamarbeid. I organisasjonen som ble undersøkt var imidlertid disse mulighetene ofte ikke-eksisterende, fordi det var så lite folk på kontoret.

Bruken av hjemmekontor kan for øvrig ha en smitteeffekt, viser studien. Hvis mange i teamet jobber utenfor kontoret, kan det føre til at flere velger å gjøre det samme. Fordi det er så få kolleger på kontoret.

Artikkelen «Contagious Offsite Work and the Lonely Office?: The Unintended Consequences of Distributed Work» finner du hos Academy of Management.

Powered by Labrador CMS