Tabber og tull

Siden sist

Publisert Sist oppdatert

På teppet til Kolberg

Det er voldsomt med høringer i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite for tiden. En skulle tro at statsrådene ikke holdt på med annet enn halvkvedede viser og helkvedede omtrentligheter i den konstitusjonelle gråsone. Martin Kolberg trives utmerket i rollen som leder for komiteen. Han har betydelige anlegg for å virke pompøs, formalistisk og streng.

Denne komiteen har nå gjort seg selv så pass viktig at det bør få arkitektoniske konsekvenser. Komiteen med Martin Kolberg i spissen bør sitte minst 2 meter høyere enn andre slik at det ikke er i tvil om at de ser ned på de som skal svare for seg. Som leder av komiteen, bør Kolberg også få en lang stokk slik at han kan pirke borti den som skal svare eller de som ikke følger godt nok med.

Nekter å betale bot

Det er ennå noen prinsippfaste igjen her i landet. En av de er Jens Brekke i Vik. Han fikk et forelegg på 7000 kroner for å ha mistet kontrollen over et bål. Slikt kan skje før en vet ordet av det. Han sier til NRK at han godtar boten, men nekter å betale uten at han får kravet på nynorsk. Han holdt på i hele fjor med målloven i hånd, fram og tilbake. Klarer de å få fred i Ukraina, klarer vel Brekke etter hvert bli enig med Statens innkrevingssentral. Et mulig kompromiss er at de kjører og henter pengene.

Vinglete kjøring

Hamar Arbeiderblad melder at grunnen til at en bil kjørte særdeles vinglete i 80 km/t, var at føreren holdt på å skifte sko mens han kjørte. Det er absolutt en fordel å få gjort unna den slags før man setter seg til rattet, men må man, så må man.

Tøffe metoder

Drammens Tidende melder at «det kan bli aktuelt å bruke tang» mot mulla Krekar. Det er garantert noe Anders Anundsen har funnet på. Men forskriftene gjelder for alle som kommer fra utlandet og som USA mener er terrorister. Da er tang på sin plass. Tang pleier å hjelpe, hvis det er av den skikkelige sorten der det går an å ta i litt.

Kvinner før i tiden

Det virker ikke som om det er så vanskelig å være kvinne for tiden. Men det er det ifølge Linn Skåber som i disse dager står på scenen for å gi publikum et innblikk i det moderne, kompliserte kvinneliv. «Det var lettere å være kvinne for 50 år siden», sier hun til Dagbladet. Nå er hun selv ikke fylt 50 år enda, men alle forstår hva hun mener. Det er før kvinnefrigjøringen hun snakker om. For ikke å snakke om hvor enkelt det var å være kvinne på 17- og 18-hundretallet.

Powered by Labrador CMS