Arbeidsliv

Arbeidstilsynet har avdekket for lange vakter og for lite fri hos Geilo Skisenter. Stranda skisenter (på bildet) har ikke fått kritikk.

Skisenter får kraftig smekk

Ansatte har blitt kjørt for hardt, ifølge Arbeidstilsynet.

Publisert Sist oppdatert

Finansavisen skriver at Arbeidstilsynet slår ned på Geilo Skisenters praksis, der arbeid 4 helger på rad, 12 dagers vakter og 12 timers skift lenge har vært praksis.

Skisenteret har nå fått en kraftig skrape, med pålegg om forbedring.

– Rapporten er rimelig knusende. Det er vel det nærmeste man kommer politianmeldelse, sier tillitsvalgt Knut Erik Hallingstad til Finansavisen.

I rapporten kommer det frem at ansatte har jobbet opptil fire påfølgende søn- og helligdager, mens lovverket sier at man i snitt skal ha arbeidsfri minst annenhver søn- og helgedag. Det skal heller ikke arbeides mer enn to helger på rad.

Ifølge tillitsvalgt Hallingstad kan 12 timersøktene i snølleggingsperioden strekke seg over lang tid – gjerne 12-15 dager i strekk. Selv om de ansatte har bedt om å få to skift på 12 timer, slik at man rekker å hente seg inn, har praksisen fortsatt.

Resultatet har blitt at de ansatte har jobbet opp mot 90 timer i uken, men arbeidsmiljølovens grense er 54 timer – forutsatt at man søker om forlengelse.

Daglig leder i Geilo Skisenter, Stein Georg verpe, sier til Finansavisen at han ikke er kjent med at dette har vært et problem.

Ivar Tollefsen er sammen med Bertel O. Steen største eier i Geilo Taubane, som igjen er største eier i Geilo Skisenter med 55 prosent. Nikolai Lorentzen eier sammen med familien 45 prosent gjennom Geilolia.

Powered by Labrador CMS