Ledelse

Holte blir en av tre nestledere i OECDs skatteforum.

Norges skattedirektør får toppverv i OECD

Norges skattedirektør Hans Christian Holte ble torsdag utnevnt som nestleder i styret for OECDs skatteforum.

Publisert Sist oppdatert

Skatteetaten bekrefter utnevnelsen i en pressemelding torsdag morgen. Holte blir én av tre nestledere i styret.

Skattedirektører fra 46 land, inkludert samtlige G20-land, deltar i OECDs skatteforum (Forum on Tax Administration, FTA), som er et forum for bedre samarbeid om globale utfordringer og problemstillinger knyttet til skatt. Styret består av representanter fra 13 land.

– Internasjonalt samarbeid blir bare mer og mer viktig for å løse vårt samfunnsoppdrag om å fastsette og innkreve riktig skatt på en effektiv måte. Jeg ser frem til å arbeide for økt åpenhet og bedre informasjonsutveksling gjennom OECDs skatteforum, sier Hans Christian Holte.

Holte har vært medlem i FTA siden han tiltrådte som skattedirektør i Norge i 2013. Som nestleder i styret skal han jobbe tett med USA, Canada, Irland, Storbritania, Norge, Nederland, Frankrike, Sør Afrika, Australia, Japan, Kina, Russland og India, som er de øvrige landene i styret. Styreleder er skattedirektør i Storbritannia, Edward Troup.

De andre nestlederne er den australske skattedirektøren Chris Jordan, og øverste leder for russiske skattemyndigheter, Mikhail Mishustin.

– Jeg er glad for at Hans Christian har takket ja til å påta seg rollen som nestleder. Han er en sterk leder med et stort engasjement for å nå våre mål, som er utvikling av tjenester for skattytere og styrket etterlevelse gjennom tett samarbeid blant skattmyndighetene. Dette vil FTA dra nytte av, sier styreleder Edward Troup.

FTA ble opprettet i 2002 og er underlagt OECDs fiskalkomité. Forumet arbeider for å utvikle skatteadministrasjonene og «sikre riktig skatt på en effektiv måte», heter det i pressemeldingen fra Skatteetaten.

Skatteetaten skal for øvrig være vertskap for FTAs neste toppmøte, FTA Plenary, i Oslo 27. -29. september 2017. Toppmøtet finner sted annet hvert år, og samler mer enn 150 representanter fra skatteadministrasjoner, partnerorganisasjoner og andre interessenter som Verdensbanken, IMF og BIAC.

Tematikken for neste års toppmøte er dagens og fremtidens utfordringer for skatteadministrasjoner.

Powered by Labrador CMS