Ledelse

Norske kvinner når ikke de høyeste inntektene

Likestillingsombudet slår alarm.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Næringsliv (krever innlogging) skriver at norske kvinner ikke når opp i de høyeste inntektsgruppene. De ligger også betydelig etter sine medsøstre i andre land, ifølge en studie fra SSB.

Mannen bak undersøkelsen, SSBs Jørgen Heibø Modalsli, forteller at andelen kvinner med de høyeste inntektene har økt forbausende lite de siste to tiårene:

– Dette er overraskende. Man vet jo at det er forskjeller, og at menn har høyere inntekter. Men det er slående at forskjeller er så store, og at de har endret seg så lite over tid, sier han til Dagens Næringsliv.

Studien har sett på fordelingen av de høyeste inntektene i Norge i perioden 1993–2013. Blant de ti prosent høyeste inntektene har kvinneandelen gått opp fra 18 til 22 prosent i løpet av denne perioden.

Godalsli synes det er mest overraskende at utviklingen ikke har vært bedre, sett i lys av utdanningseksplosjonen blant kvinner de siste tiårene.

Likestillingombud Hanne Bjurstrøm er ikke overrasket over utviklingen.

– Vi vet at kvinner i Norge tjener dårligere enn menn i vårt eget land. Dette er alvorlig og urettferdig, sier hun til avisen.

Powered by Labrador CMS