Arbeidsliv

– Den undersøkelsen vi avsluttet i går, peker mot en markant forverring av sentimentet, spesielt i reiseliv og andre deler av tjenestesektoren, sier NHOs sjeføkonom Øystein Dørum.

1 av 4 bedrifter har tilbudt mer i lønn for å rekruttere

I en ny undersøkelse svarer rundt halvparten av NHO-bedriftene at de mangler kvalifisert arbeidskraft - det høyeste siden 2008.

Publisert Sist oppdatert

Før smittetallene skjøt fart de siste ukene, var det dominerende bildet at økonomien var ute av krisen og at veksten nå blant annet ble begrenset av mangel på folk.

Flere bedrifter rapporterer om at de slet med å rekruttere kvalifisert arbeidskraft. Flere har måttet la være å ansette eller ansette folk med annen kompetanse enn ønsket, og 25 prosent har tilbudt mer i lønn for å rekruttere.

Mange av dem som har slitt mest med å få tak i arbeidskraft, er dem som nå igjen opplever kanselleringer eller omsetningssvikt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS