Arbeidsliv

Analysen viser at jobbveksten etter korona særlig vil være konsentrert om høytlønnsyrker hvor arbeidstakerne har nødvendige ferdigheter for en mer automatisert og digital jobbhverdag.

100 millioner må skifte jobb som følge av pandemien

For mange fysiske lavinntektsyrker vil det ikke være noen vei tilbake, kommer det frem i rapporten «Future of work after COVID».

Publisert Sist oppdatert

Lavinntektsgrupper rammes hardere enn tidligere antatt og varig hjemmekontorarbeid vil påvirke fremtidens byutvikling, viser McKinsey-rapport om arbeidslivet etter korona.

Torsdag er det ett år siden WHO erklærte korona som global pandemi. I løpet av året har pandemien skapt varige endringer for fremtidens arbeidsliv.

– Vi så en vekst i trender som mer eksternt arbeid, virtuelle interaksjoner og e-handel allerede før pandemien. Det siste året har trendene blitt forsterket, og det fører til et markant «før» og «etter» korona for det globale arbeidslivet, sier Stine Rømmen Anderssen, Associate Partner, i McKinsey Norge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS