Arbeidsliv

Sylvia Brustad blir i kraft av sin nye stilling en av helse-Norges mektigste.

Tidligere statsråd blir helsedirektør i Spekter

Arbeidsgiverforeningen Spekter henter Sylvia Brustad til en nyopprettet stilling som direktør for deres helseavdeling.

Publisert Sist oppdatert

Arbeiderpartipolitikeren Brustad har lang erfaring som stortingsrepresentant, og har vært statsråd i fire departementer - blant annet i Helse- og omsorgsdepartementet (2005 - 2008). Hun har også vært Fylkesmann i Hedmark, ansatt i Aker ASA og jobbet som daglig leder i Aker Kværner Holding.

I januar annonserte hun at hun startet sitt eget firma - Brustad Utvikling AS - som skulle satse i Innlandet.

– Og den politiske karrieren, legges den på is? spurte Østlendingen i den anledning.

– Et langt politisk liv har lært meg at man lukker ingen dører, og politisk engasjert vil jeg alltid være, svarte Brustad.

Et halvt år senere er Brustad tilbake i en nyopprettet maktposisjon - som direktør for helse i Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter. Der skal hun jobbe tett opp mot Storting og tidligere kolleger i landets maktsentrum.

– Fra mine ulike posisjoner og roller i norsk samfunnsliv har jeg opplevd Spekter som en svært kompetent, nytenkende og offensiv arbeidsgiverorganisasjon som organiserer medlemmer med et viktig samfunnsoppdrag. Jeg ser frem til å bli en del av en organisasjon som står fram med en tydelig og framsynt stemme i samfunnsdebatten og som organiserer virksomheter som har så stor samfunnsbetydning som det Spekters medlemmer har, sier Brustad.

Det stormet godt rundt Spekter da akademikerstreiken ved norske sykehus (evt. «sykehusstreiken» eller «legestreiken»), som ble tidenes lengste av sitt slag, herjet i fjor høst. Spekter gikk seirende ut av konflikten, som ble avsluttet med tvungen lønnsnemnd. 125.000 av totalt 200.000 ansatte i Spekters medlemsvirksomheter jobber i helsesektoren.

– Spekters politiske relevans har økt kraftig de siste årene med påfølgende økte forventninger fra medlemmene og omverdenen, sier administrerende direktør i Spekter, Anne-Kari Bratten, i en pressemelding tirsdag morgen.

Hun mener Brustad vil bli en viktig brikke i det videre arbeidet til organisasjonen, som organiserer virksomheter i privat sektor i områdene helse, samferdsel og kultur. Et av overenskomstområdene Spekter dekker er Helseforetak.

– Med sin tunge politiske bakgrunn vil hun være en viktig ressurs i vårt arbeid med å videreutvikle Spekters posisjoner og engasjement særlig innen helsesektoren sammen med våre medlemsvirksomheter, sier Bratten.

Powered by Labrador CMS