Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto. Alle vordende foreldre som er ansatt i Equinor skal få minst 16 ukers foreldrepermisjon fra årsskiftet 18/19.

Equinor tilbyr alle ansatte 16 ukers foreldrepermisjon

Selskapet oppgraderer rettighetene til ansatte over hele verden.

Publisert Sist oppdatert

Frem til nå har Equinor ikke hatt egne regler for foreldrepermisjon, og ansatte har måtte forholde seg til lokale lover i de enkelte land.

Nå innfører selskapet nye regler som gir samtlige av deres ansatte som skal bli foreldre rett til 16 ukers betalt permisjon.

– Vi er veldig glade for å kunne tilby alle ansatte i Equinor denne muligheten, sier selskapets HR-direktør, Magne Hovden, i en pressemelding.

– Ved å gi begge foreldrene tid til å knytte bånd til et nytt barn, bidrar det til økt fleksibilitet og støtte til ansatte, og familien får en god start med et nytt familiemedlem, sier han.

I Norge kommer ikke mange til å merke endringene, ettersom foreldre allerede har sterke rettigheter her i landet.

I de fleste andre land der Equinor opererer er normen imidlertid to uker permisjon for far, mens mors permisjon varierer fra land til land, skriver selskapet i en pressemelding.

Den nye permisjonsordningen gjelder både for nye foreldre og ved ytterligere familieforøkelse.

Selskapet forsikrer også om at ordningen enkelt skal kunne kombineres med eventuelle goder ansatte har gjennom lokale lover og sikkerhetsnett.

De nye reglene i Equinor trer i kraft 1. januar 2019.

Powered by Labrador CMS