Arbeidsliv

Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge og det statlige selskapets styreleder Gunnar Bovim.

– Ansettelser hører inn under den daglige ledelsen

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) står fast på at ansettelser i statlige selskaper ikke er noe han skal legge seg opp i.

Publisert Sist oppdatert

– Det er slik at ansettelser i selskapene hører inn under selskapenes daglige ledelse og følges eventuelt også opp av styrene. Derfor er det helt naturlig at henvendelser i denne saken må rettes til ledelsen eller styret i Innovasjon Norge. Jeg legger for øvrig til grunn at alle virksomheter følger lover og regler i norsk arbeidsliv, sier Røe Isaksen i en kommentar mandag kveld.

Uttalelsen kommer etter at flere opposisjonspartier har kritisert næringsministeren for at han ikke vil kommentere saken.

– Han burde veldig tydelig gitt uttrykk for at alle ansettelser må følge de retningslinjer som gjelder, og at styret eventuelt forsikrer seg om at dette har skjedd i dette tilfellet, skrev Aps næringspolitiske talsmann Terje Aasland i en SMS til E24 og VG tidligere mandag. Han har nå fått svar på tiltale.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS