Arbeidsliv

Kvinner med barn har ifølge Astrid Kunzes studie mindre sannsynlighet for å bli forfremmet enn kvinner uten barn.

Barn hindrer kvinner i å bli forfremmet

Kvinner med barn stiller svakere i forfremmelseskampen, selv når de har like mye erfaring og utdannelse som kvinner uten barn. Men kvinner kan selv ta initiativ til å ordne opp før permisjonen inntreffer, mener NHH-forsker Astrid Kunze.

Publisert Sist oppdatert
Astrid Kunze er førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsøkonomi hos NHH. Hun har studert kvinnelige arbeidstakere i Norge og analysert karriereutviklingen deres i privat sektor. Spørsmålet hennes var om kvinner med barn har mindre sannsynlighet for å bli forfremmet enn kvinner uten barn – og den mistanken har hun fått bekreftet: Barn gjør det vanskeligere for kvinner å gjøre karriere.

– Sannsynligheten for å bli forfremmet er åtte prosent per år for kvinner uten barn, mens den ligger på rundt fem prosent per år for kvinner med barn, sier Kunze.

Barnløse kvinner i høye stillinger

Studien hennes, «Mødres karriereprogresjon», er publisert i boken «Ulik likestilling i arbeidslivet», som kom ut i september i fjor. Boka er et resultat av arbeidet i CORE - kjernemiljø for likestillingsforskning.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS