Arbeidsliv

Administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke sier at flere bedrifter vil fortsette å slite i 2022, og at det vil bli en stor økonomisk belastning hvis tariffoppgjøret fører til en sykepengereform som gir forskudd på full lønn under sykefravær.

Bransjer som fikk redningshjelp i pandemien, vil slite fremover

Virke frykter at bransjene som fikk det verst under pandemien, vil slite mest fremover. Årsaken er at de som har utsatt å betale skatt, nå må betale regningen.

Publisert Sist oppdatert

– Koronapandemien har ført til at mange virksomheter har tatt opp nye lån, samt utsatt skatter og avgifter. Disse beløpene skal betales og kommer med renter. Mange av de bransjene som har hatt det vanskeligst under pandemien, er svært bekymret nå, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke.

Uttalelsene kommer i forbindelse med Virkes konjunkturseminar onsdag. Der la organisasjonen fram prognoser for 2022 for virksomhetene i handels- og tjenestenæringen.

I rapporten er utsatte kostnader og avgifter – i en tid hvor sykefraværet har skutt i været – blant utfordringene Virke legger vekt på.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS