Arbeidsliv

DÅRLIGERE HELSE: Unge utenfor arbeid og utdanning i Norge har ni ganger høyere sannsynlighet for å rapportere om dårligere helse enn sine jevnaldrende i Europa, og de har seks ganger så høy sannsynlighet for å rapportere om depresjon.

Dårligere helse blant unge som faller utenfor i Norge enn i andre land

Unge i Norge som står utenfor arbeid og utdanning, har seks ganger høyere sannsynlighet for å rapportere om depresjon enn unge utenfor i andre land i Europa.

Publisert Sist oppdatert

I Norge er det færre unge utenfor arbeid og utdanning enn i andre land. Men de som faller utenfor i Norge, er i en mer utsatt posisjon enn unge som er utenfor i andre land.

Det går fram av en rapport fra forskningsinstituttet NORCE som ble lagt fram under Arendalsuka.

På oppdrag fra kommunenes organisasjon KS har NORCE sammenstilt eksisterende kunnskap og forskning i Norge og internasjonalt om unge som står utenfor utdanning og arbeidsliv. Hensikten har vært å få ny kunnskap om denne gruppen og forstå mer av hvorfor så mange unge ikke blir inkludert i arbeidslivet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS