Arbeidsliv

Det er minst sju gode grunner til å utvikle en mangfoldig og inkluderende arbeidsplass, ifølge Randstad.

Derfor er mangfold bra for business

En mangfoldig og inkluderende arbeidsplass gir grunnlag for bedre beslutninger og er mer attraktiv for de beste hodene.

Publisert Sist oppdatert

Basert på blant andre analyser gjort av McKinsey, har rekrutteringsselskapet Randstad laget en liste med sju gode grunner til at enhver ledelse bør søke å gjøre arbeidsmiljøet både mangfoldig og inkluderende:

1. Bedre økonomiske resultater

Har du et mer bredt spekter av medarbeidere, kan erfaring og innsikt i teamet hjelpe deg med å finne oppfinnsomme løsninger på utfordringer, samt identifisere nye muligheter for vekst og innovasjon. Dette kan utgjøre en stor forskjell, både for de økonomiske resultatene og den langsiktige virksomheten. McKinsey har undersøkt temaet rundt mangfold siden 2015 og deres siste studie viser at selskaper i toppkvartilen for kjønnsmangfold i lederteam hadde 25 % større sannsynlighet for å ha over gjennomsnittet lønnsomhet enn de i fjerde kvartil. De mest etnisk representative selskapene hadde 36 % større sannsynlighet for å overgå forventningene til finansielle resultater enn de som lå etter på dette området.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS