Arbeidsliv

Koronapandemien kan bidra til at flere pensjonerer seg tidligere, da mye av det som gjør at folk blir stående i jobb lenger, forsvinner når man sitter på hjemmekontor.

Dette gjør at seniorene holder ut lenger i arbeidslivet

En ny rapport fra AFI viser at interessante arbeidsoppgaver og et godt arbeidsmiljø er særlig viktig for eldre arbeidstakere.

Publisert Sist oppdatert

En rapport fra Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) gir kunnskap om hva som er viktig for å beholde seniorene lenger i arbeidslivet.

Koronapandemien kan derimot bidra til at flere pensjonerer seg tidligere, da mye av det som gjør at folk blir stående i jobb lenger, forsvinner når man sitter på hjemmekontor.

– Regjeringen ønsker at flere skal stå lenger i jobb. Vi må passe på at ikke koronapandemien skyver eldre arbeidstakere for tidlig ut i pensjonstilværelsen, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup i en melding.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS