Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

Er det egentlig lov å ansette meg midlertidig?

DP-juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg har nylig fått jobb i staten, i et seks måneders vikariat. Jeg ønsker gjerne fast stilling. Min sjef sier det vil bli vanskelig med fast stilling, uten at jeg får noe klart svar på hvorfor. Er det egentlig lov å ansette meg midlertidig?

Personalansvarlig

Svar: Hovedregelen er at statsansatte skal ansettes fast. Det er fra 1.juli i år kommet nye regler for statsansatte, som gir midlertidig ansatte bedre rettigheter enn den gamle loven. Etter statsansatteloven er det adgang til midlertidig ansettelse dersom arbeidet er av midlertidig karakter, vikariat, praksisarbeid, utdanningsstilling og inntil 6 måneder når det er oppstått et uforutsett behov. De som har vært midlertidig ansatt sammenhengende på grunn av at arbeidet var av midlertidig karakter, vikariat, eller som har vært ansatt midlertidig på grunn av et uforutsett behov, har krav på fast ansettelse når det er gått mer enn 3 år. Du bør etterspørre en begrunnelse for hvorfor du er midlertidig ansatt, for å kunne vurdere om dette er lovlig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS