Arbeidsliv

– Hadde ikke kvinnen hatt en fagforening i ryggen som kunne føre saken og dekke kostnadene, ville det vært økonomisk umulig å få saken til Høyesterett, sier Likestillingsombud Hanne Bjurstrøm.

– Et element ved ­dommen som skuffer

Den såkalte «ryggepisoden» hvor en kunde tar en ung, kvinnelig ansatt på ryggen mens hun befinner seg i en sårbar posisjon er ikke alene nok til å bli vurdert som seksuell trakassering av Høyesterett.

Publisert Sist oppdatert

Likestillingsombud Hanne Bjurstrøm mener Høyesteretts-dommen som omfatter grensen for hva som er seksuell trakassering er en viktig dom, selv om hun gjerne hadde sett at dommen hadde gitt et klarere signal i «ryggepisoden».

I Høyesterett ble to kunder dømt for å ha seksuelt trakassert en ung kvinne som jobbet på et verksted. Den ene kunden ble dømt erstatningspliktig for å ha befølt kvinnen på bar hud på ryggen og for å ha latet som han skulle ta henne i skrittet da hun var på vei ut av pauserommet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS