Arbeidsliv

FÅ FALLER UT: De fleste arbeidstakere i 50-årene har et solid fotfeste i arbeidslivet.

Få i 50-årene faller utenfor arbeidslivet

Arbeidstakere i 50-årene havner sjeldnere utenfor arbeidslivet enn yngre arbeidstakere, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå.

Publisert Sist oppdatert

Forskning viser at eldre arbeidssøkere kan ha problemer med å hevde seg i konkurranse med yngre som er på jobbjakt. Men seniorer som er i jobb, her et minst like godt fotfeste i arbeidslivet som yngre arbeidstakere.

Sammenlignet med yngre aldersgrupper havner få sysselsatte i alderen 50-59 år utenfor arbeid, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) i en artikkel om avgang fra arbeidslivet blant arbeidstakere over 50 år.

Litt under 20.000, eller tre prosent, av 50-59-åringene som var sysselsatte i november 2018 var registrert utenfor arbeid et år senere. Det er en lavere andel enn blant yngre arbeidstakere, og det henger ifølge SSB sammen med lavere mobilitet på arbeidsmarkedet for 50-59-åringene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS