Arbeidsliv

Det er utestedene i byene som har vært hardest rammet av mangel på bemanning gjennom pandemien.

Flere reiselivsbedrifter har jobbet med redusert arbeidsstyrke

Dette skyldes dels høyt antall permitterte og arbeidsledige, dels at flere har fått jobber i andre bransjer og at mange utenlandske arbeidere for sent fikk innreisetillatelse da grensene delvis åpnet opp sommeren 2021.

Publisert Sist oppdatert

Reiselivsbransjen har vært spesielt hardt rammet av nedstengingen av samfunnet som følge av koronapandemien. De har måtte takle gjentatte runder med skjenkestopp, strenge smitteverntiltak, redusert bemanning og fravær av gjester.

Politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering, Henrik Hamborg, i NHO Reiseliv, forklarer at det er utestedene i byene som har vært hardest rammet av mangel på bemanning til tider.

– Vi i ser er at det har vært størst «flukt» fra utelivsbransjen i de store byene. Dette fremstår også som logisk all den tid dette segmentet blir direkte berørt av skjenkestopp og krav om 1 meter avstand mellom gjester.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS