Arbeidsliv

KORONA: Nedgang i sysselsetting blant unge henger sammen med at flere restauranter og serveringssteder måtte stenge dørene i 2020 på grunn av koronarestriksjoner.

Flere unge står utenfor arbeid og utdanning

I fjor økte andelen unge som står utenfor arbeid og utdanning, etter flere år med nedgang. Økningen er størst blant unge innvandrere.

Publisert Sist oppdatert

Siden 2015 har det gjennom flere år vært en nedgang i andelen unge utenfor. Men nå er trenden brutt. I fjor økte andelen, blant annet som en følge av koronapandemien.

11,2 prosent av unge under 30 år var utenfor arbeid, utdanning og arbeidsrettede tiltak i 2020, viser foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Andelen unge utenfor er lavere i Norge enn i andre land i Europa, men de som er utenfor i Norge, sliter med større psykiske og fysiske helseproblemer enn sine jevnaldrende i andre land, viser en fersk rapport som Velferd.no omtalte tidligere denne uka.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS