Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

Har jeg krav på forlenget ulønnet permisjon når jeg blir sykemeldt?

DP-juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg avtalte ulønnet permisjon hos arbeidsgiveren min i fjor på et år, fordi jeg skal jobbe hos en annen arbeidsgiver. Nå har jeg blitt sykmeldt, og lurer på om jeg har krav på å få forlenget den ulønnede permisjonen tilsvarende? Det ble ikke inngått noen spesiell avtale rundt permisjonen og det er ikke regelverk/tariffavtale på arbeidsplassen min som gir svar på spørsmålet.

Førstekonsulent

Svar: Arbeidsmiljøloven gir ingen bestemmelser om rett til ulønnet permisjon i et tilfelle der man søker permisjon for å jobbe hos en annen arbeidsgiver. Det er dermed opp til arbeidsgiver å vurdere om det skal innvilges ulønnet permisjon og om denne evt. skal forlenges dersom arbeidstaker søker om det. En rett til ulønnet permisjon kan følge av individuell avtale, tariffavtale eller av andre regler virksomheten har laget. I ditt tilfelle finnes det ingen slike regler eller avtaler som gir deg noen rett til forlengelse av permisjonen. Du har da ikke rett til å få forlenget den ulønnede permisjonen din, men du kan selvsagt spørre arbeidsgiver om det er mulig for deg å få forlenget permisjonen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS