Arbeidsliv

Professor Kristin Skare Orgeret.

Hennes mannlige kolleger søkte professorat: – Det utfordret feministen i meg

Kristin Skare Orgeret ble professor før hun fylte 45, og er dermed en sjeldenhet i norsk akademia. Hun hadde egentlig ikke tenkt tanken ennå, men da hennes mannlige kolleger søkte på et ledig professorat, våknet feministen i henne.

Publisert Sist oppdatert

Da Kristin Skare Orgeret ble professor journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus i 2013, hadde hun egentlig ikke tenkt på å ta dette steget ennå. Men det skjedde noe som vekket feministen i henne.

– Jeg fikk opprykk første gang jeg søkte her ved HiOA i 2013. Men ikke så lenge før det hadde jeg søkt på et professorat i journalistikk ved en annen institusjon. Jeg hadde ikke søkt på det professoratet om det ikke var fordi en rekke mannlige kolleger, omtrent på samme karrieretrinn som meg, søkte med største selvfølgelighet og det utfordret feministen i meg, sier hun. Grunnen til at hun ikke umiddelbart hadde søkt stillingen var både at hun nok fant det prematurt, og at stillingen var et helt annet sted i landet.

Hun fikk heller ikke den første professorstillingen hun søkte, men hun fikk ekstra selvtillit.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS