Arbeidsliv

Leder i Yngre legers forening, Christer Mjåset.

Ikke uvanlig med leger som er vikarer for vikarer for vikarer

Over 900 av 1100 leger i spesialisering ved OUS kan være midlertidig ansatt. Sykehuset mangler oversikt, melder Dagens Næringsliv.

Publisert Sist oppdatert

Våren 2014 ble hovedoppgjøret mellom Legeforeningen og Spekter løst ved et løfte om at leger i spesialisering skulle være fast ansatte, i hvert fall i hovedsak.

Ifølge Yngre legers forening er rundt 85 prosent av de 1100 legene i spesialisering ved OUS fortsatt midlertidig ansatt.

Sykehuset har forsøkt å få oversikt og har fremlagt flere lister, men ifølge avisen er det ingen av listene som samsvarer.

– OUS har ikke klart å redegjøre for navn og stilling for flere hundre av sine leger i spesialisering. Hvordan kan det ha seg at en arbeidsgiver ikke har oversikt over sine egne ansatte, sier leder i Yngre legers forening, Christer Mjåset til avisen.

– Det som er krevende, er at det for gruppen Leger i spesialisering i OUS ofte er vikarer for vikarer for vikarer. Det kan hende at en lege går ut i et doktorgradsløp, som erstattes av en vikar, som etter hvert går ut i svangerskapspermisjon og må erstattes med en ny vikar, og så videre. Så man får da et krevende vikarbilde, som også hele tiden er i forandring, sier HR-direktør ved OUS Morten Meyer til DN.

Powered by Labrador CMS