Arbeidsliv

Sykehusstreiken kan bli «svært langvarig», advarer forhandlingsleder Frøyland i Akademikerne.

Ingen løsning i sikte for tidenes lengste sykehusstreik

Akademikerne gir seg ikke. Mandag trappet de opp streiken for syvende gang.

Publisert Sist oppdatert

På onsdag har leger og andre akademikergrupper ved norske sykehus vært i streik i 30 dager. Da tvinges partene til å mekle.

Håpet om en løsning virker imidlertid fjern. For under én uke siden gjorde partene et forsøk på å innlede nye samtaler, men det gikk kun timer før de måtte gi seg. Det er som om arbeidstakerne i Akademikerne helse og arbeidsgiverne i Spekter er på forskjellige planeter når det gjelder hvilke arbeidstidsordninger som vil være gunstige.

Dermed kan det gå mot tvunget lønnsnemd. Det er ingen god idé, mener forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne.

– En tvungen lønnsnemnd som jeg ser noen spekulerer i, vil skape en svært uoversiktlig situasjon og bare flytte konflikten til nye arenaer. Det er ingen tjent med, sier han.

I dag ble sykehusstreiken, som er tidenes lengste i Norge, utvidet med to sykehus: Helse Møre og Romsdal og Sykehuset Innlandet. Opptrappingen omfatter 26 leger og psykologer ved Sykehuset Innlandet, Helse Møre og Romsdal, Sunnaas sykehus og Finnmarkssykehuset. Til sammen 595 ansatte, inkludert leger, ingeniører, psykologer, tannleger, jurister, økonomer og samfunnsvitere ved 15 sykehus er nå i streik.

Det påpekes som vanlig at opptrappingen ikke setter ikke liv og helse i fare. Akuttbehandling, kreftbehandling, psykisk helse og barn er fortsatt skjermet.

Powered by Labrador CMS