Arbeidsliv

Ordfører i Oslo, Marianne Borgen, åpnet årets OXLO-konferanse.

Inkludering på agendaen

Hvordan skal vi sørge for at alle ungdommer føler seg inkludert i samfunn, skole og arbeidsliv?

Publisert Sist oppdatert

Dette var det overordnede spørsmålet da Enhet for mangfold og integrering i Oslo kommune arrangerte OXLO-konferansen onsdag. Konferansen er en del av OXLO-uka, som et årlig ledd i Oslo kommunes visjon om å være en åpen og inkluderende by. Sentralt under konferansen stod ungdom og arbeid. Flere unge faller i dag utenfor arbeidslivet enn tidligere, og tallet på unge uføre stiger. Ifølge NAV er det i dag over 13.000 uføre i alderen 20 til 29 år.I store deler av landet er også skolefraværet stort, og mange ungdommer opplever diskriminering og utenforskap. Ordfører i Oslo, Marianne Borgen (SV) mener man må tenke helhetlig når det kommer til å sikre at ungdommer fullfører videregående skole:

– Det er forskjellige grunner til at barn og unge faller utenfor utdanning, og ofte handler det ikke bare om skolen, men om hele oppvekstsituasjonen. Hvordan man har det i hverdagen generelt er viktig dersom unger skal kunne finne glede i å gå på skolen, lære, mestre og komme ut i arbeidslivet, sier Borgen.

Borgen har selv jobbet flere år på ungdomsklubb i Oslo, og mener de kan fungere som en god arena for å bygge sevtillitt. Detter fordi det i bunn og grunn handler det om egen trygghet og tilhørighet, et fokus Borgen mener må starte allerede i barnehagealder:

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS