Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

Kan arbeidsgiver si meg opp når jeg er sykmeldt?

DP-juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg jobber som saksbehandler, og har blitt innkalt til et drøftelsesmøte, der det står at arbeidsgiver vurderer å avslutte arbeidsforholdet. Jeg er imidlertid sykmeldt. Arbeidsgiver kan vel ikke si meg opp så lenge jeg er sykmeldt?

Saksbehandler

Svar: Arbeidsgiver kan gi deg oppsigelse selv om du er sykmeldt. Arbeidstaker er vernet mot å få oppsigelse begrunnet i sykdom eller ulykke i en periode på 12 måneder etter at arbeidsuførheten inntrådte. Arbeidsgiver har derfor mulighet til å vurdere oppsigelse i denne perioden på andre grunnlag enn sykdom. Arbeidsgiver har imidlertid en skjerpet bevisbyrde, og må kunne godtgjøre at oppsigelsen ikke er begrunnet i sykdom eller skade, dersom oppsigelse finner sted i denne verneperioden. Dersom arbeidsgiver går til oppsigelse innenfor verneperioden, skal oppsigelsen anses å ha sin grunn i sykefraværet, dersom ikke noe annet gjøres overveiende sannsynlig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS