Arbeidsliv

Hvis man kommer til at reisen er nødvendig å gjennomføre, skal man etter en såkalt samlet vurdering, foreta reisen på den hurtigste, rimeligste og mest miljøvennlige måte.

Kan gjøre det vanskeligere å bruke bil og fly på jobbreiser

Statens reiseregulativ krever nå at alle ansatte som skal på jobbreise må vurdere om reisen er nødvendig. De som reiser må bruke mest miljøvennlige alternativ og vurdere samkjøring.

Publisert Sist oppdatert

Statens reiseregulativ og satser brukes av store deler av arbeidslivet, både privat og offentlig, for å bestemme ansattes godtgjørelse når de reiser i jobben.

Nylig ble partene enige om de nye reiseavtalene som gjelder fra 2022. Der ble det også tatt inn noen nye miljøkrav.

– For det første skal man nå alltid, ut fra klimahensyn, vurdere nødvendigheten av en reise før den foretas. Siden digitale møter og kurs har blitt en del av den nye hverdagen, må vi anta at dette punktet vil redusere reisevirksomheten, sier Simployers økonomirådgiver Espen Øren i en pressemelding.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS