Arbeidsliv

Ukrainske tjenestemenn deler ut vann til sivile i byen Mariupol.

Kan jeg gi mine ansatte permisjon til å frivillig dra til Ukraina for å bistå i krigen mot Russland?

Juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Hei. Grunnet den norske stats mulige brudd på nøytralitetsprinsippet, og en viss sjanse for at norske soldater blir sendt ned til Ukraina, eller ønsker å «dra frivillig», for å bistå det Ukrainske militæret i krigen mot Russland, har jeg mottatt søknader fra mine arbeidstakere om «mulig permisjon» for militærtjeneste.

Bakgrunnen for søknadene er at de ønsker å gi arbeidsgiver et varsel på forhånd, da de selv mener at arbeidsgiver ikke kan nekte dem permisjon. Av samtlige søknader fremgår at det ikke kan spesifiseres hvor lenge permisjonen skal vare, men at arbeidstakerne kan gi beskjed om tidspunkt for tilbakekomst når dette eventuelt nærmer seg.

Det er 6 av 21 arbeidstakere som har søkt om permisjon, og jeg er derfor urolig for hvordan det kan påvirke bemanningen og muligheten til å ansette nye personer i deres fravær.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS