Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

Kan oppsigelsen være ugyldig?

DP-juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg mottok 30. september et brev fra min arbeidsgiver som sa at de ville legge ned det fagområdet jeg jobber med, at de skulle forsøke å hjelpe meg med å finne ny jobb men at jeg var oppsagt. Brevet sa også at de la ned området fordi jeg ikke har gjort god nok jobb og var totalt på 4 linjer. Jeg synes dette er veldig vanskelig, er det noe jeg kan gjøre?

Frustrert

Svar: Ja, det er det. For det første har arbeidsgiver tydelig ikke oppfylt arbeidsmiljølovens saksbehandlingskrav. Før man vurderer å gi noen en oppsigelse skal det avholdes et såkalt drøftingsmøte, jf arbeidsmiljøloven § 15-1. Her skal arbeidsgiver redegjøre for hvorfor man vurderer å gi deg oppsigelse og du skal ha sjansen til å komme med de fakta og motargumenter du mener er relevante. Dette har din arbeidsgiver tydeligvis ikke gjort. I tillegg skriver du at brevet var fire linjer langt. Det innebærer at det garantert ikke oppfyller arbeidsmiljølovens krav til hvilken informasjon man skal ha med i et oppsigelsesbrev. Disse fakta alene betyr at oppsigelsen kan kjennes ugyldig, jf arbeidsmiljøloven § 15-4.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS