Arbeidsliv

– Jeg er kjent med at lovverket gir et sterkt vern av arbeidstakere som er ute av jobb, blant annet i forbindelse med graviditet og permisjoner knyttet til dette, skriver innsender.

Kan vi endre arbeidsoppgavene til en prosjektleder som kommer tilbake fra mammapermisjon?

Juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg er personalleder i en middels stor virksomhet. En av våre medarbeidere som er ansatt som prosjektleder, har vært ute i foreldrepermisjon en stund, men kommer tilbake i stillingen sin om ikke så lenge.

Problemet er at mens hun har vært ute i permisjon, så har virksomheten vår mistet en stor kunde, som også var den største kunden denne prosjektlederen hadde ansvar for. Etter vårt syn kan verken prosjektlederen eller ledelsen klandres for dette, da kunden gikk til en konkurrent som vi ikke hadde mulighet til å matche på pris.

Vi ønsker selvfølgelig å beholde prosjektlederen, og vi vil også ha arbeidsoppgaver til henne når hun kommer tilbake. Likevel vil disse arbeidsoppgavene være noe annerledes enn de hun hadde. I stedet for en stor kunde, vil hun nå måtte arbeide med flere og mindre kunder.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS