Arbeidsliv

Vi ønsker å etablere en ordning hvor de aktuelle lederne inngår en avtale som innebærer at de må akseptere oppsigelse fra sin leder eller fra styret, uten at den trenger å oppfylle lovens krav til saklig grunn.

Kan vi sparke ledere uten saklig grunn?

Juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Vi er en virksomhet som har tre ledernivåer: én leder på øverste nivå (adm. dir.), to på nivået under, og fire på nivået under det igjen.

Vi ønsker å etablere en ordning hvor de aktuelle lederne inngår en avtale som innebærer at de må akseptere oppsigelse fra sin leder eller fra styret, uten at den trenger å oppfylle lovens krav til saklig grunn. Altså at de avtaler seg vekk fra stillingsvernet og at de ikke kan saksøke bedriften for usaklig oppsigelse etterpå.

Til gjengjeld vil de få en sluttpakke på 6 til 12 måneders lønn. Vil det være anledning for oss til å inngå slike avtaler såfremt vi har ledernes skriftlige samtykke til dette?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS