Arbeidsliv

ØKTE KJØNNSFORSKJELLER: Menns sykefravær øker med 20 prosent de første årene etter at de har fått barn. Kvinners sykefravær øker med 47 prosent, viser tall fra Nav.

Kjønnsgapet i sykefraværet øker når par får barn

Sykefraværet øker kraftig både for kvinner og menn når de får barn. Men økningen er klart størst for kvinner, viser ny analyse fra Nav.

Publisert Sist oppdatert

Menns sykefravær øker med 20 prosent de første årene etter at de har fått barn. Kvinners sykefravær øker med 47 prosent. Det går fram av en artikkel i Navs fagtidsskrift Arbeid og velferd, som publiseres i dag.

Det er store forskjeller mellom menns og kvinners sykefravær også før de får barn. Men i årene etter fødselen øker kjønnsgapet i fraværet med hele 72 prosent.

Tallene gjelder sykefraværet to-fem år etter fødselen for førstegangsfødende og deres samboere. Alt sykefravær under graviditet er holdt utenfor.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS