Arbeidsliv

Det er særlig menn som tar ut alderspensjon i aldersgruppen 62–66 år. I 2020 var det 59 prosent av mennene som hadde gjort dette – blant dem som har muligheten.

Knapt halvparten velger å ta ut tidlig alderspensjon

– Utviklingen kan tyde på at flere ønsker å kompensere for levealdersjusteringen av alderspensjonen, sier avdelingsdirektør i Nav, Ole Christian Lien.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding skriver Nav at av dem som har mulighet til å ta ut alderspensjon i alderen 62–66 år, var det knapt halvparten som hadde valgt å gjøre det ved utgangen av 2020. Andelen har sunket med 9 prosentpoeng siden 2016.

Pensjonsreformen i 2011 ga mange mulighet til uttak av alderspensjonen fra 62 år. Det ble også mulig å kombinere jobb og pensjon uten reduksjon av alderspensjonen.

Kombinasjon av arbeid og alderspensjon gir noen år med høy samlet inntekt. Samtidig blir månedlig utbetalt alderspensjon lavere livet ut. Årsaken er at pensjonsutbetalingene fordeles på flere år.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS