Arbeidsliv

GRANSKINGSRAPPORT: Granskingsutvalgets leder Finn Arnesen (t.h) og overleverer rapporten om trygdeskandalen til arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen.

Knusende kritikk fra granskerne av trygdeskandalen

Nav og Arbeids- og sosialdepartementet har hovedansvaret for trygdeskandalen. Men også Trygderetten, påtalemyndigheten og domstolene har sviktet, fastslår utvalget som har gransket skandalen.

Publisert Sist oppdatert

Store deler av offentlig forvaltning fikk knusende kritikk da utvalget som har gransket trygdeskandalen, la fram sin sluttrapport tirsdag.

– Både Nav, Arbeids- og sosialdepartementet, Trygderetten, påtalemyndigheten og domstolene har sviktet. Hovedansvaret ligger hos Nav og departementet, fastslo professor Finn Arnesen, som har ledet utvalget.

Granskingsutvalget er krystallklart på at det juridiske hovedspørsmålet: EUs trygdeforordning gir ikke anledning til å avslå krav om syke-, pleie-, og arbeidsavklaringspenger utelukkende fordi en mottaker oppholder seg i et annet EØS-land.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS