Arbeidsliv

NEDGANG: Influensasesongen har uteblitt i år, og det har ført til en kraftig nedgang i fraværet på grunn av sykdommer i luftveien i første kvartal i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

Kraftig nedgang i fravær på grunn av luftveissykdommer

Antall tapte dagsverk grunnet sykdommer i luftveiene er nesten halvert siden i fjor. – Dette henger nok sammen med at influensasesongen har uteblitt i år, sier Nav-direktør Hans Christian Holte.

Publisert Sist oppdatert

Det totale sykefraværet i første kvartal i år var på 5,9 prosent, viser sesongjusterte tall fra Nav. Det er en nedgang på 2,4 prosent siden forrige kvartal. Nedgangen er størst i det egenmeldte sykefraværet.

Det sesongjusterte legemeldte sykefraværet var 5,2 prosent og det egenmeldte 0,7 prosent. Det legemeldte sykefraværet ble redusert med 0,3 prosent fra forrige kvartal. Det egenmeldte fraværet falt med 15 prosent.

– Det totale sykefraværet er lavere enn forrige kvartal, og vi nærmer oss samme nivå som før koronapandemien, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS