Arbeidsliv

I underkant av hver femte (19 prosent) av alle nye sykmeldte personer i forrige uke hadde koronarelaterte diagnoser. 1300 nye sykmeldte hadde influensadiagnose, opp fra 800 uken før.

Kraftig økning av influensa-sykemeldinger

– Selv om antallet med koronarelaterte diagnoser fortsetter å falle og antallet med influensa fortsetter å stige, er det fortsatt langt flere nye sykmeldte med korona enn influensa, sier Nav-direktøren.

Publisert Sist oppdatert

Tall fra Nav viser at det ble 39.200 nye personer med legemeldt sykefravær i forrige uke. Det er 1600 færre enn uken før.

7600 personer ble sykmeldt med koronarelaterte diagnoser i forrige uke. Det er en nedgang på 3500 (- 32 %) fra uken før. Sammenlignet med toppen i uke 8 er nedgangen på 78 prosent.

I underkant av hver femte (19 prosent) av alle nye sykmeldte personer i forrige uke hadde koronarelaterte diagnoser. 1300 nye sykmeldte hadde influensadiagnose, opp fra 800 uken før.

– Selv om antallet med koronarelaterte diagnoser fortsetter å falle og antallet med influensa fortsetter å stige, er det fortsatt langt flere nye sykmeldte med korona enn influensa, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Bransjen med færrest koronasyke

Den største andelen nye sykmeldte med koronarelaterte diagnoser blant alle nye sykmeldte var i forrige uke innen faglig, vitenskapelig og teknisk tjenesteyting, samt innen elektrisitet, vann og renovasjon – begge med 24 prosent.

Lavest andel var det innen jordbruk, skogbruk og fiske med 14 prosent. Helse- og sosialtjenester, som har flest nye sykmeldte, lå på 19 prosent.

Flest nye sykmeldte personer i forrige uke er blant personer sysselsatt innen helse- og sosialtjenester, med 10.600 personer, hvorav 2000 var koronarelaterte diagnoser. I varehandel var det 5100 nye sykmeldte personer i forrige uke.

Sist uke var det også mange nye sykmeldte innen undervisning (3 200), bygg og anlegg (2 800) og industri (2 700).

Det var flere nye tilfeller av sykmeldte personer blant kvinner (22 600) enn menn (16 500).

Powered by Labrador CMS