Arbeidsliv

NHOs fagsjef for bemanningsbransjen, Even Hagelien, mener AFIs nye forskning gir et godt bilde av hvordan bransjen ser ut.

– Kunnskap drukner i ideologi

Det voldsomme politiske engasjementet rundt bemanningsbransjen har undergravd den opplyste debatten, mener NHO.

Publisert Sist oppdatert

Flere ganger det seneste året har fagbevegelsen samlet troppene på Løvebakken til protest mot bemanningsbransjen. Mens kampropene gjallet utenfor, har venstresidens politikere på innsiden av Stortingets porter fremmet flerfoldige forslag med mål om å begrense bransjen og den generelle adgangen til å leie inn arbeidskraft. Enkelte har tatt til orde for å forby hele bransjen.

Regjeringen har kontret med klare budskap om at bedriftene må sikres nødvendig fleksibilitet, og at midlertidighet sjeldent er et alternativ til faste ansettelser, men til ledighet.

Samtidig har bemanningsbyråene rustet til krig; skarpskodde advokater og spesialister på europeisk rett sitter klare til å hoppe inn i ringen for å slå tilbake fremstøt fra motparten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS