Arbeidsliv

NORDLANDS NAV-KUTT: Bodø Industri mener både bedriftene og brukerne kommer til å lide nå som Nav Nordland kutter 69 AFT-plasser over hele fylket.

Kutter 69 tiltaksplasser

69 tiltaksplasser forsvinner i Nordland i løpet av de neste årene. – Man nullstiller jobbmulighetene for de som står lengst fra arbeidslivet, advarer tiltaksbedriften Bodø Industri.

Publisert Sist oppdatert

Når Nordland skal kutte kostnader i Nav, er det ordningen med arbeidsforberedende trening (AFT) som får blø. AFT-tiltaket er rettet mot personer som har behov for å jobbe i et skjermet miljø før de får arbeidstrening i ordinært arbeidsliv.

Nav Nordland må omdisponere midler fordi de i perioden 2017-2019 har fått reduserte tiltaksrammer, og det har ført til at de nå har kuttet i tallet på AFT-plasser.

Bodø Industri er en av tiltaksbedriftene som er berørt av AFT-kuttene. De tilbyr tilrettelagt opplæring, personlig veiledning og arbeidstrening for arbeidssøkerne. Slik skal de kvalifiseres til arbeid, enten i Bodø Industris egne bedrifter eller eksternt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS