Arbeidsliv

PSYKISK HELSE: – Kvinner har mer angst og depresjon, mens menn har mer rusrelaterte lidelser og alvorlige psykiske lidelser. Samlet sett har kvinner og menn omtrent like mye psykiske lidelser, sier professor Anstein Mykletun.

– Kvinner lider, menn dør

Kvinner levere sunnere, men er oftere syke enn menn, fortalte Statistisk sentralbyrå i forrige uke. – Nei, mye taler for at menn er like syke eller sykere, ifølge professor Arnstein Mykletun.

Publisert Sist oppdatert

Kvinner drikker mindre alkohol og sukkerholdige drikker som brus og saft enn menn. De spiser mer frisk frukt, bær, grønnsaker og salat. De røyker mindre, er mer fysisk aktive og har mindre problemer med overvekt og fedme.

Likevel oppgir kvinner oftere enn menn at de har langvarige helseproblemer og symptomer på psykiske plager. Dette paradokset presenteres i publikasjonen «Dette er kvinner og menn i Norge 2018», som Statistisk sentralbyrå (SSB) offentliggjorde i forrige uke.

Her gir SSBs smakebiter på statistikk om menn og kvinner på ulike samfunnsområder, deriblant helse og livsstil. Og en av konklusjonene i publikasjonen er at kvinner har dårligere helse enn menn.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS