Arbeidsliv

Kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp), sier regjeringen vil arbeide for at flere elever kommer ut i lære.

Lærlingkrav innføres for flere statlige virksomheter

Fra januar i år har regjeringen innført krav om at alle statlige virksomheter med mer enn 75 ansatte til enhver tid skal ha minst én lærling.

Publisert Sist oppdatert

– Det er fortsatt for mange elever som ikke får tilbud om læreplass. Med dette kravet viser vi at staten mener alvor, og vil ta sin del av ansvaret for at unge får fullført utdannelsen sin, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding.

Torsdag ble Forsvaret tildelt prisen for årets beste statlige lærebedrift i 2021. I begrunnelsen fremheves det at Forsvaret utmerker seg ved å gjøre arbeidet med rekruttering av lærlinger kjent for andre i og utenfor virksomheten, og at om lag 40 prosent tilbys tilsetting etter endt læretid.

– Gjennom denne ordningen har Forsvaret tatt inn sivile lærlinger med hull i CV-en eller ulike typer funksjonsnedsettelser. Jeg håper mange andre virksomheter vil la seg inspirere av dette, sier Gram.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS