Arbeidsliv

NEDGANG:– Etter økningen i november har antallet arbeidssøkere igjen begynt å gå sakte nedover de to siste ukene, forteller Nav-direktør Hans Christian Holte.

Litt færre arbeidssøkere den siste uken

Tirsdag er det registrert 195 000 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav. Dette er 800 færre enn forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

– Etter økningen i november har antallet arbeidssøkere igjen begynt å gå sakte nedover de to siste ukene. Så langt i desember har det blitt om lag 1.300 færre arbeidssøkere. Vi ser at smitteverntiltakene som ble innført nasjonalt og lokalt i begynnelsen av november har fått betydelig mindre effekt på arbeidsmarkedet enn tiltakene som ble innført under den første smittebølgen, sier Nav-direktør Hans Christian Holte i en pressemelding.

108.300 personer er registrert som helt ledige hos Nav, ifølge foreløpige tall. Dette utgjør 3,8 prosent av arbeidsstyrken. Bruttoledigheten, som er summen av antallet helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, er på 123.600 personer, eller 4,4 prosent av arbeidsstyrken.

I tillegg er 7. 500 personer registrert som delvis arbeidsledige. Totalt er dermed 195.000 personer registrert som arbeidssøkere hos Nav. Det utgjør 6,9 prosent av arbeidsstyrken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS