Arbeidsliv

Den ansatte mente at dette var en uheldig løsning, siden den «premierer» fravær fra arbeidsplassen, og ikke belønner forsøk på å komme seg på jobb.

Må ansatte velge mellom fullstendig egenmelding eller «ingenting»?

DP-juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg er HR-ansvarlig i en virksomhet som ikke er bundet av tariffavtale. Vi er ikke en IA-virksomhet. En av våre ansatte ble for noen dager siden syk, og han benyttet seg av én egenmeldingsdag.

Han har vært ansatt hos oss i ett år, og han har så vidt jeg kan se ikke vært fraværende på grunn av sykdom tidligere. Vi forskutterer sykepenger i henhold til arbeidsavtale. Dagen etter kom den ansatte tilbake på jobb, men han fortalte at han ennå ikke var helt i form.

Han hadde derfor behov for å dra tidligere fra arbeidsplassen. I den forbindelse spurte han meg om hvordan han skulle føre dette fraværet, og om det var anledning til å gjøre siste halvdelen av dagen til egenmelding.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS