Arbeidsliv

Psykolog og gründer Espen Skorstad snakker om diskriminering i ansettelsesprosesser.

Magefølelsen er en trøblete sak. Den diskriminerer

Hvis du tror at magefølelse og «kjemi» hjelper deg med å finne den rette kandidaten til den ledige jobben, tar du feil. Begge deler øker sjansen for diskriminering.

Publisert Sist oppdatert

Organisasjonspsykolog Espen Skorstad har jobbet lenge med ulike modeller for utvelgelse i rekrutteringsprosesser.

Sammen med sin partner Lasse Hønsen startet Skarstad i sin tid selskapet Cut-e, som i 2017 ble kjøpt opp av den globale giganten Aon. På denne tiden testet Cut-e ifølge Dagens Næringsliv 12 millioner jobbsøkere årlig, og ifølge regnestykker gjort av samme avis ble selskapet solgt for et milliardbeløp.

Nå har de to gründerne startet et nytt selskap. På et lite kontor i Forskningsparken på Blindern i Oslo jobber Espen Skorstad og Lasse Hønsen med kombinasjoner av teknologi og psykologi som de mener kan bidra til at ledere, HR og rekrutteringsselskaper tar bedre og mer rettferdige valg når de ansetter folk. For et år siden lanserte de to rekrutteringsplattformen Fairsight. Ambisjonen er hårete – å bli blant de beste i verden på det de omtaler som rettferdig rekruttering og ved hjelp av kunstig intelligens gjøre slutt på forutinntatthet i rekruttering.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS