Arbeidsliv

HVEM ER HVEM? Hvem er arbeidstaker og hvem er arbeidsgiver i den nye delingsøkonomien? undrer Arbeidstilsynet.

– Manglende begrepsavklaring svekker vår tilsynsmyndighet

Arbeidsgiverbegrepet i delingsøkonomien må avklares for at Arbeidstilsynet skal være i stand til å gjøre jobben sin i fremtiden, skriver tilsynet i sitt høringssvar.

Publisert Sist oppdatert

Hastverk er lastverk, heter det i ordtaket. Delingsøkonomiutvalgets rapport bærer preg av nettopp det, hevdes det i flere av høringssvarene.

Dagens Perspektiv har gått gjennom de fleste av de 52 høringssvarene som har kommet inn etter at Finansdepartementet inviterte til åpen høring om delingsøkonomiutvalgets rapport. Den ble overlevert finansminister Siv Jensen 6. februar i år.

Det er nokså sannsynlig at Finansdepartementet kommer til å lese ekstra nøye gjennom Arbeidstilsynets høringsinnspill. Arbeidstilsynet er en statlig etat, underlagt Arbeids- og sosialdepartementet. Etatens hovedoppgave er å føre tilsyn med at virksomhetene følger arbeidsmiljølovens krav. Og denne oppgaven blir meget vanskelig dersom det er uklart hvem som er arbeidsgiver og arbeidstaker, mener tilsynet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS