Arbeidsliv

– Unge triste menn med psykiske problemer kommer seg aldri innenfor arbeidslivet og jobber mindre over tid. Utfordringen handler om de unge som står utenfor arbeidslivet, sier han under konferansen, sier Simen Markussen.

– Muren rundt arbeidslivet har blitt høyere

Seniorforsker Simen Markussen har aldri opplevd et område med større forskjell mellom politiske festtaler og reell satsing. – Det er et gap mellom retorikk og virkelighet, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Økonom og forsker ved Frischsenteret for samfunnsøkonomisk forskning, Simen Markussen, holdt et innlegg under Velferdkonferansen denne uken om hvordan det norske arbeidslivet har utviklet seg de siste 40 årene.

Han konkluderte med at muren rundt arbeidslivet har blitt høyere – både på godt og vondt. Færre av dem som er innenfor arbeidslivet faller ut, samtidig kommer færre av dem som står utenfor kommer inn. For noen, spesielt yngre menn, er porten stengt for godt.

– Sammenlignet med andre land har vi en mindre aktiv sysselsettingspolitikk enn det vi tror selv. Vi ligger klart bak land vi sammenligner oss med, som Sverige og Danmark når det gjelder utgifter brukt på arbeidsmarkedstiltak, sier han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS