Arbeidsliv

NYE REGLER: Fra fredag denne uka gjelder nye regler for uttak av foreldrepenger.

Nå fjernes fedrefellen i uttak av foreldrepenger

Fra 1. oktober blir uttaket av foreldrepermisjonen langt mer fleksibelt for arbeidstakerne. Men også arbeidsgiveren har noe å si.

Publisert Sist oppdatert

Stortinget vedtok tidligere i år enstemmig fri utsettelse av foreldrepenger. Hensikten var å fjerne det som er omtalt som fedrekvotefellen. Den handler om at fedre som ikke skal ta permisjonen direkte etter at mor er ferdig med sin permisjon, har mistet hele eller deler av permisjonen når de har søkt for sent.

– 1. oktober fjernes denne fellen, ved at kravet til sammenhengende uttak av foreldrepenger blir tatt bort, Jørgen Brostrøm, som er juridisk HR- og ledelsesrådgiver i HR-selskapet Simployer, i en pressemelding.

– Det betyr at far ikke lenger vil trenge å søke foreldrepenger senest dagen før mor har siste dag med foreldrepenger, slik det har vært frem til nå. De som har glemt det, og kun forholdt seg til søknadsfristen på 4-6 uker før man skal ha foreldrepenger, har mistet en dag med fedrekvote for hver dag de har søkt for sent, sier Brostrøm.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS